Vianočné pečivo
Aj keď sa vraví, že Vianoce sú obdobím pokoja a radosti, my gazdinky vieme, že to nie je celkom pravda. V kuchyni je počas Vianoc rušno asi dvakrát toľko ako po zvyšok roka. Varíme, pečieme, smažíme, šalieme. Asi aj v tomto poradí. My sme si pre vás pripravili pár typov na vianočné pečivo. Recepty nenáročné a chutné.
Tu je pár odporúčaných sladkostí na vianočné pečivo:
• medvedie labky
• medovníčky
• nepečená dvojfarebná roláda
• rumové guľky
• orieškové paličky
• kokosky
• domáca zmrzlina
• žemľovka s tvarohom
• falošník
• čokoládový kmeň
Ak sa nebojíte exotiky a chceli by ste počas Vianoc skúsiť niečo netradičné tu je pár typov. Pokiaľ sa považujete za odvážlivcov v kuchyni skúste sa inšpirovať tradičnými koláčmi iných krajín:
• kiš (francúzsko)
• marlénka (staroarménsky)
• tradičná anglický jablkový koláč (Apple pie)
• zucotto (talianksy koláč)
Všetky vymenované recepty sú jednoduché stredne náročné. Vždy im kraľuje jedna ingrediencia, ktorá je pre ne typická a keďže ide o vianočné pečivo (poväčšine) sú to hlavne oriešky, kakao a kokos a med. Bytom alebo domom sa bude niesť nádherná vôňa a vy dostanete určite veľkú pochvalu.
Nezabudnite, že hlavné je piecť s láskou, pre ľudí, ktorých máme radi, pre našich najbližších a teda, aj keď sa stane nejaká tá menšia nehoda, nevadí.