Vianočné pečivo

Aj keď sa vraví, že Vianoce sú obdobím pokoja a radosti, my gazdinky vieme, že to nie je celkom pravda. V kuchyni je počas Vianoc rušno asi dvakrát toľko ako po zvyšok roka. Varíme, pečieme, smažíme, šalieme. Asi aj v tomto poradí. My sme si pre vás pripravili pár typov na vianočné pečivo. Recepty nenáročné a chutné.

Tu je pár odporúčaných sladkostí na vianočné pečivo:

•    medvedie labky
•    medovníčky
•    nepečená dvojfarebná roláda
•    rumové guľky
•    orieškové paličky
•    kokosky
•    domáca zmrzlina
•    žemľovka s tvarohom
•    falošník
•    čokoládový kmeň

Ak sa nebojíte exotiky a chceli by ste počas Vianoc skúsiť niečo netradičné tu je pár typov. Pokiaľ sa považujete za odvážlivcov v kuchyni skúste sa inšpirovať tradičnými koláčmi iných krajín:

•    kiš (francúzsko)
•    marlénka (staroarménsky)
•    tradičná anglický jablkový koláč (Apple pie)
•    zucotto (talianksy koláč)

Všetky vymenované recepty sú jednoduché stredne náročné. Vždy im kraľuje jedna ingrediencia, ktorá je pre ne typická a keďže ide o vianočné pečivo (poväčšine) sú to hlavne oriešky, kakao a kokos a med. Bytom alebo domom sa bude niesť nádherná vôňa a vy dostanete určite veľkú pochvalu.
Nezabudnite, že hlavné je piecť s láskou, pre ľudí, ktorých máme radi, pre našich najbližších a teda, aj keď sa stane nejaká tá menšia nehoda, nevadí.